Jeugdwelzijnswerk

De jeugdwelzijnswerker is vaak terug te vinden in de openbare ruimte. Hij gaat de straat op om kinderen en jongeren beter te leren kennen. Op basis van het vertrouwen dat hij zo opbouwt, gaat hij aan de slag met de noden en behoeften van de Izegemse jeugd. Hij biedt jongeren tussen 12 en 25 jaar de kans zich op alle levensdomeinen te ontplooien.


Daarnaast creëert de jeugdwelzijnswerker ruimte voor kinderen en jongeren binnen de stad waar ze kunnen rondhangen in harmonie met de omgeving en zijn bewoners.


Stad Izegem haalt een begeleiding ter waarde van 4000,00 euro binnen voor het traject ‘empoweren van jongeren via buurtsport’.

 

In februari 2017 dienden de jeugd- en sportdienst samen een project in rond het empoweren van jongeren via buurtsport. Het betreft een projectoproep van de minister van sport Dhr. Muyters en werd gelanceerd vanuit het ISB. Het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) is de ledenvereniging en dienstverlenend kenniscentrum voor het lokaal en regionaal sport-, beweeg- en recreatiebeleid in Vlaanderen en Brussel.

 

Slecht 7 projectaanvragen werden weerhouden en die van de stad Izegem was daar één van. Als stad kunnen we nu rekenen op een subsidiesteun van 4000,00 euro. Met deze middelen zal de jeugdwelzijnswerker, Dhr. Kenny Rogiers, aan de slag gaan om jongeren te betrekken in de organisatie van een divers sport- en spelaanbod in de verschillende buurten in Izegem.

 

Naast de financiële ondersteuning zal de jeugdwelzijnswerker ook een vormingstraject doorlopen bij het ISB waarbij men competentietools aanreiken om jongeren te empoweren.

Contact

Jeugddienst
Krekelstraat 167
8870 Izegem

051/30.85.06 Contacteer ons